Fa'afefea ona taofi le faitau miliona i se faiga vave mai le alu i mea leaga

  • MANATU AUTU
    • Toeitiiti lava o lavalava uma e iu lava ina iu i se lapisi, e le gata o le tuʻuina atu o fale gaosi oloa se faʻafitauli faigata o otaota ae faʻapea foʻi ma se faʻafitauli o le carbon footprint.
    • O taumafaiga toe fa'aaogaina e o'o mai i le taimi nei e le'i afaina tele, ona o le tele o la'ei e faia i le fa'afefiloi o ie e faigata ona toe fa'aaogaina.
    • Ae o lena luʻitau ua fausia ai se pisinisi fou mo le toe faʻaaogaina-faʻatatau i amataga, tosina mai ai le fiafia mai kamupani e pei o Levi's, Adidas ma Sara.

    O lo'o i ai se fa'afitauli ta'uta'ua ta'uta'ua o le fa'aleaganu'u.

    Toeitiiti lava o uma (e tusa ma le 97%) o lavalava e iu lava ina faʻamutaina i se lapisi, e tusa ai ma McKinsey, ma e le umi se taimi e oʻo ai le faʻasologa o le olaga o lavalava fou e oʻo i lona iuga: 60% o lavalava na gaosia e paʻu i se lapisi i totonu ole 12. masina o lona aso gaosiga.

    I le luasefulu tausaga ua tuana'i, ua matua fa'avavevave le tulaga o le gaosiga o lavalava i le fa'atupula'ia o faiga fa'anatinati, gaosiga fa'atunuu, ma le fa'aofiina o alava palasitika taugofie.

    O le tele-triliona tala fa'apisinisi e saofagā ai le tele o kasa kasa, i le va o le 8% i le 10% oaofa'i fa'alelalolagi, e tusa ai ma Malo Aufaatasi.E sili atu lena nai lo va'alele fa'ava-o-malo uma ma fela'ua'iga i le gataifale tu'ufa'atasia.A'o aga'i i luma isi alamanuia i fofo fa'aitiitiga kaponi, ua fa'ailoa mai e fa'atupula'ia le tulagavae kaponi a le fashion - ua valoia e sili atu i le 25% o le paketi kaponi a le lalolagi i le 2050.

    O le pisinisi o lavalava e manaʻo e faʻatauaina pe a oʻo i le toe faʻaaogaina, ae oʻo lava i fofo sili ona faigofie e leʻi aoga.E tusa ai ma le au atamamai faʻaauau, e oʻo atu i le 80% o lavalava Goodwill e faʻamutaina i Aferika ona e le mafai e le maketi a Amerika ona faʻaaogaina le suʻesuʻega.E oo lava i talone lafoa'i i totonu o le lotoifale e lafo lavalava i Aferika ona o le lavelave o le sapalai i totonu o aiga ma lolovaia.

    E o'o mai i le taimi nei, o le toe fa'afouina o lavalava tuai i ni lavalava fou e tau le maua ai se fa'aletonu i le pisinisi.I le taimi nei, e itiiti ifo i le 1% o ie na gaosia mo lavalava e toe faʻaaogaina i lavalava fou, lea e maua i le tau o le $ 100 piliona i le tausaga i avanoa tau tupe, e tusa ai ma le tala.McKinsey Tumau

    O se tasi o fa'afitauli tele o le fa'afefiloi o ie ua masani nei i le gaosiga o gaosiga.Fa'atasi ai ma le tele o 'ie i totonu o pisinisi fa'ataufa'afefiloi, e sili atu ona faigata le toe faʻaaogaina o le tasi fiber e aunoa ma le afaina ai o le isi.O se ofu mafanafana masani e mafai ona aofia ai le tele o ituaiga filo eseese e aofia ai le faʻafefiloi o le cotton, cashmere, acrylic, nylon ma le spandex.E leai se alava e mafai ona toe fa'aaogaina i le paipa lava e tasi, e pei ona faia i le tamaoaiga i totonu o fale gaosi oloa.

    "E tatau ona e fa'amavaeina alava e lima fa'afefiloi ma tu'u atu i ni fa'ata'ita'iga e lima e toe fa'aaogaina ina ia toe fa'aleleia ai le tele o afu," o le tala lea a Paul Dillinger, o le ulu o le fa'afouina o oloa fa'avaomalo i le lalolagi.Levi Strauss & Co.

    O le lu'itau toe fa'aaogaina o lavalava o lo'o fa'aosoina ai le amataga

    O le lavelave o le faʻafitauli toe faʻaaogaina o faiga e tua atu i faʻataʻitaʻiga pisinisi fou ua aliaʻe i kamupani e aofia ai Evrnu, Renewcell, Spinnova, ma SuperCircle, ma nisi o pisinisi tetele fou.

    Sa faipa'aga Spinnova ma le kamupani sili ona tele i le lalolagi o pulupulu ma pepa i lenei tausaga, o Suzano, e fa'aliliu fafie ma otaota e fai ma alava ie toe fa'aaogaina.

    “O le si’itia o le fua o le toe fa’aaogaina o ie-e-ie o le fatu lea o le mataupu,” o le tala lea a se fofoga fetalai a Spinnova."E matua itiiti lava le faʻamalosia o le tamaoaiga e aoina, faʻavasega, tipi, ma bale ie otaota, o laasaga muamua ia i le toe faʻaaogaina," o lana tala lea.

    O otaota ie, i nisi o fua, o se mataupu sili atu nai lo lapisi palasitika, ma e iai foi se faʻafitauli faʻapena.

    "O se oloa e matua maualalo le tau lea e le maualuga tele le tau o le gaosiga ma o le tau e iloa ai, faʻavasega, faʻapipiʻi, ma aoina mea e sili atu le maualuga nai lo mea e mafai ona e mauaina mai le mea moni toe faʻaaogaina," o le tala lea a Chloe Songer, Pule Sili o le SuperCircle

    lea e ofoina atu i tagata fa'atau ma fa'ailoga le tomai e lafo atu ai le tele o oloa mae'a i ona faleteuoloa mo le fa'avasegaina ma le toe fa'aaogaina - ma fa'aaitalafu i le fa'atauina o mea mai le Thousand Fell recycled sneaker brand fa'atautaia e lona Pule Sili.

    "O le aʻafiaga e faʻanoanoa e alu ai tupe, ma o le mafaufauina pe faʻafefea ona faʻaogaina le pisinisi e taua tele," o le tala lea a Songer.

     

    fa'ailoga tautau lavalava igoa autu lalaga fa'ailoga fufulu taga fa'ailoga polybag

     


Taimi meli: Iuni-15-2023